Fotopomlajevanje

Regeneracija kože obraza, vratu in dekolteja

IPL- Intenzivna pulzna svetloba je učinkovita regeneracija kože. Z leti postane koža suha, zgubana, pojavljajo se razširjene kapilare in širijo se pigmentni madeži. Svetlobni barvni spekter določene valovne dolžine vpliva na fibroblaste in s tem pospeši tvorbo kolagena in elastina. Istočasno pa z osvetljevanjem vplivamo tudi na kapilare in pigmentne madeže na koži. Koža postane svetlejša in enakomerno obarvana, drobne gubice okrog ust in oči pa se izravnajo. Postopek ponavljamo 4 do 6x. Lahko tudi več krat, odvisno od zahtevnosti kože in predela, ki ga obravnavamo. Z IPL metodo lahko vsaj delno zbrišemo z obraza določene nepravilnosti in pomagamo ohranjati mladosten videz. Zelo dobre in vidne rezultate dosegamo, ko IPL metodo istočasno kombiniramo še z drugimi postopki.

Trajno odstranjevanje dlak

Odstranjevanje dlak po obrazu in telesu

Po obrazu in telesu: pazduhe, bikini, noge, trebuh, hrbet…, izvzet je le predel okoli oči. IPL Green flash -Intenzivna pulzna svetloba s katero uspešno(do 90%) trajno odstranjujemo dlake. Dlaka je sestavljena iz korenine in folikla, ki je globoko v povrhnjici kože. Celice melanina v lasnih foliklih absorbirajo določen spekter svetlobe in segrejejo lasni folikel, ter ga nato uničijo – tako odstranimo dlake brez poškodb ostalega območja. Načelo selektivne fototermolize je torej izkoriščanje količine melanina najdenega v dlaki. Večja kot je količina pigmenta (temne dlake) tem učinkovitejša je terapija (potrebnih je manj ponovitev). Pomembna je tudi debelina dlake – bolj kot je dlaka debela, večja je površina v katero se žarek lahko absorbira in večji je učinek. Pomembno dejstvo pri IPL pa je, da je dlačice moč uničiti le v fazi aktivne rasti, torej v anagenem obdobju. To je tudi razlog za ponavljanje tretmajev, (od 6 do 10x).

Zdravljenje aken

Zdravljenje aken z barvno svetlobo

Terapije, ki se izvajajo z aparatom IPL Green Flash, temeljijo na principu selektivne fototermolize. Svetloba določenega spektra valovnih dolžin se selektivno absorbira v tako imenovanih porfirinih (akne). Pri tem se pretvori v toplotno energijo, ki deluje na tkivo samo v zelo omejenem področju. Okoliško tkivo ostane praktično nedotaknjeno. Pojav neželenih stranskih učinkov se tako zmanjša na minimum. Tovrstne nepravilnosti običajno odstranjujemo na obrazu, hrbtu in prsih. Svetlobni spekter uničuje bakterije (Corino b.), ki povzročajo nastanek aken, ter vpliva na nastanek kisika (O-) v celični presnovi, kar uniči anaerobne bakterije. Fototermični učinek pa pomirjevalno vpliva na rdečico, ki spremlja vnetni proces. Zdravimo lahko vse stopnje aken – vulgarne, papulopustulozne, cistične, rozaceje. Število tretmajev od 5-10, odvisno od stanja aknavosti.

Odstranjevanje solarnih in starostnih peg

IPL – za odstranjevanje pigmentnih madežev

Je neinvaziven postopek za odpravljanje od sonca poškodovane kože, drobnih žilic, rjavih lis, blago do zmerno izraženih gub. Z IPL postopkom vplivamo tudi na pigmentne madeže na koži. S posebno sondo presvetlimo temne madeže na koži, ki takoj po postopku sicer precej potemnijo, v roku 2-3 tednov pa se odluščijo s površine kože in spodaj se pokaže enakomeren ten kože, brez temnih madežev ali pa so le-ti zelo posvetljeni.

Pri manj izrazitih pigmentnih madežih zadostuje že 1 ali 2 postopka. Odvisno od števila pigmentnih madežev in njihove globine, se ta postopek ponovi od 3 do 6 krat v razmiku 1 meseca. Koža pa pred, med in po posegu ne sme biti izpostavljena UV žarkom- soncu ali solariju.

 

040 505 911