Oblikovanje - celulit

Kavitacija

KAVITACIJA – KLASIČNA ALI VAKUMSKA

Brez pretiravanja jo lahko imenujemo prelomnico v reševanju problematike prekomernih oblog maščobnega tkiva na posameznih predelih telesa in pri odpravljanju celulita.

Postopek kavitacije je neinvaziven, brez bolečin, brez stranskih učinkov, saj ne prizadene okoliških tkiv, kot so žile, živci in vezivno tkivo.

Kavitacija omogoča natančno odstranjevanje lokalne problematike celulita ali maščobnih oblog na TREBUHU, ZADNJICI, STEGNIH, BOKIH, KOLENIH IN ZGORNJIH DELIH ROK.

VIDNI REZULTATI so že po eni sami terapiji, saj zmanjšamo obseg za približno 2cm (in več) na tretiranem področju. Nadaljnji posegi še dodatno zmanjšajo obseg, učinki pa so dolgotrajni.

Po terapiji s kavitacijo je priporočljivo istočasno opraviti tudi limfno drenažo, s katero pospešimo izločanje odvečnih tekočin iz telesa.

Odvisno od posameznika se postopek kavitacije izvaja običajno 2 do 4 krat v razmaku 10 dni med dvema terapijama.

V času med dvema terapijama izvajamo limfno drenažo in po potrebi (pri ohlapni koži) tudi kompresivno mikrovibracijo.

Pri celulitu vključujemo v postopek izmenično še druge terapije.

TEHNOLOGIJA – KAKO DELUJE
Nizko frekvenčni ultrazvočni valovi usmerjeni na točno določeno globino v tkivu selektivno razbijejo maščobne celice v podkožju (razpad maščobnih celic). Okoliško tkivo ostane nedotaknjeno in nepoškodovano.

MAŠČOBA IZ RAZBITIH CELIC SE V OBLIKI TRIGLICERIDOV IZLIJE V MEDCELIČNO TEKOČINO.

PRESNOVA SPROŠČENIH MAŠČOB – trigliceridi se pod vplivom encimov razgradijo v GLICEROL in PROSTE MAŠČOBNE KISLINE.

Vodotopni GLICEROL prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, PROSTE MAŠČOBNE KISLINE pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane. Ostanki maščobnih celic se izloči skozi limfni sistem.

 

 

Endos

Endos terapija je revolucionaren korak naprej v estetski in rehabilitacijski medicini. Tehnologija na novo opredeljuje medicinski in estetski pristop k oblikovanju telesa.

S to metodo uspešno:

 • odpravljamo celulit,
 • delujemo na povrhnja in globlja tkiva, na kožo, podkožje, maščevje in mišice,
 • vzpodbudimo limfno drenažo,
 • izboljšamo mikrocirkulacijo,
 • oblikujemo in preoblikujemo telo,
 • odpravljamo neravnine tkiva po liposukciji,
 • odstranjujemo mlečne kisline pri poškodbah mišic in
 • vidno vplivamo na tonus mišic.

Endos terapija je inovativna terapija v boju proti celulitu vseh stopenj. Deluje na venski in limfni obtok in je dejavna tudi na mišice-tonus mišic.

Že po prvi terapiji lahko opazite pozitivno spremembno, saj je tkivo bolj kompaktno in čvrsto.

Kompresivna mikrovibracija deluje na kožo s cilindrom, na katerem je kot satovje razporejenih 55 vrtečih se kroglic, ki »stiskajo« kožo.

Občutek je prijeten in neboleč. Rahlo občutljivost je zaznati le v primerih, ko je celulit napredoval že do hujše, brazgotinaste faze.

Po terapiji ni odrgnin ali modric ali drugih stranskih učinkov. Nasprotno, vidno je le splošno izboljšanje kože in preoblikovanje predela, ki smo ga tretirali s tem postopkom.

Pri testiranju v približno treh letih terapije niso pokazale posebnih kontraindikacij. Terapij ne izvajamo nosečnicam, srčnim bolnikom in osebam z globoko vensko trombozo.

TRETMA TRAJA približno pol ure, odvisno od predela telesa, ki ga obravnavamo, in da zavidljive in vidne rezultate.

ŠTEVILO TRETMAJEV je odvisno od posameznika in stopnje problema. Priporočeno je opraviti vsaj 6 tretmajev zaporedoma, 1 x tedensko. Že po šestih tretmajih opazite veliko izboljšanje. V težjih primerih je potrebno 12 do 18 terapij.

POSTOPEK se lahko izvaja na vseh predelih telesa – trebuh, noge, zadnjica, meča, hrbet, roke…

 

 

Radiofrekvenca

Za učvrstitev kože

Radiofrekvenca za učvrstitev kože in glajenje gub je neinvazivna, varna in učinkovita metoda za pomlajevanje kože obraza, vratu in dekolteja. Namenjena vsem tistim, ki ne želijo imeti opravka z iglami in želijo ohraniti naravni videz.

Z radiofrekvenčno terapijo povečamo napetost kože, zmanjšamo gubice in vašemu obrazu povrnemo svežino.

Radiofrekvenčno valovanje, ki prehaja preko sonde na kožo in podkožno tkivo omogoča enakomerno in nadzorovano segrevanje tkiva.
Segrevanje tkiva na določeno temperaturo in ohlajanje na zelo nizko temperaturo sproži proces pomlajevanja. Pospešuje metabolizem, povečuje mišični tonus, razteza tkivo ter aktivira fibroblaste in tvorbo novega kolagena.

PRIPOROČAMO
Postopek izvajamo na obrazu, vratu in dekolteju in je namenjen tako ženskam kot moškim za učvrstitev kože in glajenje gub.

Z radiofrekvenčno terapevtsko metodo uspešno odpravljamo; povešeno kožo, gube, podbradek in učvrstimo tudi najbolj občutljive predele kože okoli oči, brez strahu, da bi jo poškodovali.

Postopek izvajamo tudi na telesu: roke, podlahti, nadlahti, TNZ-trebuh, noge, zadnjica.

Postopek se izvaja samostojno ali kot nadgradnja pri drugih kozmetičnih postopkih. Po naših dolgoletnih izkušnjah, daje najboljše rezultate v kombinaciji z Endos terapijo.

PONOVITVE
Že takoj po postopku boste opazili izboljšanje svoje kože. Ker pa je za proces regeneracije kolagena potreben čas, bodo končni rezultati vidni z zamikom 1-2 meseca.

Za optimalne rezultate je potrebno opraviti vsaj 4 ponovitve v enomesečnih presledkih. Za vzdrževanje doseženega stanja se priporoča, da občasno opravite dodaten postopek.

O številu IRF terapij in morebitnih sočasnih drugih postopkih in vaših pričakovanjih, se boste predhodno pogovorili z lepotno terapevtko, ki vam bo izvajala postopek.

ODSVETUJEMO
Postopkov ne izvajamo v času nosečnosti in med kemoterapijo ter osebam s srčnim vzpodbujevalcem, osebam s kovinskim materialom v telesu, osebam z diabetesom.

OMEJITVE
Pri Botoxu in Nitkah po preteku 2 mesecev
Pri dermalnih polnilih po preteku 4 mesecev

 

 

Endermologija

VAKUUM – Green VAC

Z aparatom GREEN VAC nudimo uporabniku prijazno in enostavno metodo za terapijo sprememb v podkožju in nego kože. Edinstvena kombinacija pulzirajočega vakuuma in posebno oblikovanih aplikatorjev s tremi rotirajočimi kroglicami ustvari kožno gubo, kjer istočasno potekata masaža in raztezanje vezivnega tkiva. Dotok sveže krvi in kisika na prizadeta mesta se močno izboljša, hkrati pa poteka tudi limfna masaža, ki skozi limfni sistem odstrani nakopičene odpadne snovi. Vezivno tkivo postane ponovno elastično, koža pa gladka, čvrsta in napeta.. Širok nabor aplikatorjev omogoča terapijo na majhnih in velikih predelih, kot tudi na težko dostopnih delih.

Glavni indikatorji za uporabo aparata GREEN VAC – RDT:

 • edemotiozna faza celulita,
 • fibrozna faza celutita
 • brazgotinska faza celulita,
 • nega in zmanjšanje obraznih gub,
 • sveže brazgotine, keloidi in strije.

Fiziološki učinki, ki jih ta terapija povzroči, so:

 • kožna plast se loči od mišične,
 • poveča se krvna cirkulacija in limfni pretok,
 • eritem poveča kapilarni pretok,
 • izboljša se odpravljanje odpadnih snovi in tkivnih katabolitov

 

 

Presso terapija

Pressoterapija = Aparaturna Limfna Drenaža
Pressoterapijo izvajamo zaradi zdravstvenih in kozmetičnih razlogov.

Celulit
Zelo učinkovita terapija proti celulitu; v kombinaciji s kavitacijo, radiofrekvenco, daje odlične rezultate.

Otekle noge
Dobra preventiva pri oteklih nogah, krčnih žilah in limfnih edemih.

Posledice nezdravega načina življenja so kopičenje odpadlih snovi v telesu, večanje maščobnih celic slaba prekrvavitev., otekanje nog, celulit,… Pri teh težavah nam lahko v kombinaciji z drugimi terapijami pomaga tudi pressoterapija.

S pressoterapijo pospešimo krvni obtok, pomagamo pri oblikovanju postave, ugodno vplivamo na zmanjšanje videza pomarančne kože (predvsem ob vključitvi še drugih terapij). Presoterapija sproščujoče in blagodejno vpliva na celoten organizem, saj pomaga pri izločanju strupenih snovi iz telesa, stimulira venozni in predvsem limfni pretok, (in je nujna po kavitaciji!). Prav tako pospešuje izločanje odvečnih tekočin iz telesa in blagodejno vpliva tudi na utrujene in otečene noge.

Terapije je priporočljivo izvajati vsaj 2 do 3x tedensko. Ciklus terapij naj bi zajemal minimalno 10 zaporedij.

Terapija traja 1 uro, ker je dokazano, da krajši čas, za pravilno izvedeno terapijo ni smiselen, ker ne doseže pravega učinka.

 

 

ROČNA MASAŽA

040 505 911