Oblikovanje rok

Endos

Endos terapija je revolucionarni korak naprej v estetski in rehabilitacijski medicini. Tehnologija na novo opredeljuje medicinski in estetski pristop k oblikovanju telesa.

S to metodo uspešno:

 • odpravljamo celulit,
 • delujemo na povrhnja in globlja tkiva, na kožo, podkožje, maščevje in mišice,
 • vzpodbudimo limfno drenažo,
 • izboljšamo mikrocirkulacijo,
 • oblikujemo in preoblikujemo telo,
 • odpravljamo neravnine tkiva po liposukciji,
 • odstranjujemo mlečne kisline pri poškodbah mišic in
 • vidno vplivamo na tonus mišic.

Endos terapija je inovativna terapija v boju proti celulitu vseh stopenj. Deluje na venski in limfni obtok, in je dejavna tudi na mišice-tonus mišic.

Že po prvi terapiji lahko opazite pozitivno spremembno, saj je tkivo bolj kompaktno in čvrsto.

Kompresivna mikrovibracija deluje na kožo s cilindrom na katerem je kot satovje razporejenih 55 vrtečih se kroglic, ki »stiskajo« kožo.

Občutek je prijeten in neboleč. Rahlo občutljivost je zaznati le v primerih, ko je celulit napredoval že do hujše, brazgotinaste faze.

Po terapiji ni odrgnin ali modric ali drugih stranskih učinkov. Nasprotno, vidno je le splošno izboljšanje kože in preoblikovanje predela, ki smo ga tretirali s tem postopkom.

Pri testiranju v približno treh letih, terapije niso pokazale posebnih kontraindikacij. Terapij ne izvajamo nosečnicam, srčnim bolnikom in osebam z globoko vensko trombozo.

TRETMA TRAJA približno pol ure, odvisno od predela telesa, ki ga obravnavamo in da zavidljive in vidne rezultate.

ŠTEVILO TRETMAJEV je odvisno od posameznika in stopnje problema. Priporočeno je opraviti vsaj 6 tretmajev zaporedoma, 1 x tedensko. Že po šestih tretmajih opazite veliko izboljšanje. V težjih primerih je potrebno 12 do 18 terapij.

POSTOPEK se lahko izvaja na vseh predelih telesa – trebuh, noge, zadnjica, meča, hrbet, roke…

Radiofrekvenca

Prvi pokazatelj hitro bežečih let je staranje tkiva. Koža postaja mlahava, tkivo mehko z nakopičeno maščobo.

Koža na obrazu je vse bolj bleda, tanjša, nagubana, neelastična, suha in dehidrirana.

Manj kolagena in elastina, slabšanje dermalno-epiduralnih vezi, leni krvni obtok, upočasnjena izmenjava snovi povzročajo, da tkivo postaja vse bolj leno, negibljivo z vse več nakopičene maščobe.

Fibroplasti v vezivnem tkivu izločajo kolagen in elastin samo takrat, ko se jih spodbudi.

Z radiofrekvenco segrevamo tkivo s pomočjo električnega polja, ki nastaja med dvema elektrodama. Naboj med elektrodama prehaja od pozitivnega do negativnega in izmenično privlači in odbija elektrone in nabite ione. Naravna upornost tkiva na to gibanje sproži nastajanje toplote, ki posledično povzroča vazodiletacijo, pospešuje metabolizem, povečuje mišični tonus, razteza tkivo ter aktivira fibroblaste in posledično tvorbo novega kolagena. Rezultat sta vidno izboljšana tekstura in tonus kože.

Z radiofrekvenčno terapevtsko metodo tako uspešno odpravljamo povešeno kožo, gube, celulit, lokalne maščobne obloge kot tudi različne patologije lokomotornega aparata.

Kavitacija

KAVITACIJA – LIPOSUKCIJA BREZ KIRURGIJE

Brez pretiravanja jo lahko imenujemo prelomnico v reševanju problematike prekomernih oblog maščobnega tkiva na posameznih predelih telesa in pri odpravljanju celulita.

Postopek kavitacije je neinvaziven, brez bolečin, brez stranskih učinkov, saj ne prizadene okoliških tkiv, kot so žile, živci in vezivno tkivo.

Kavitacija omogoča natančno odstranjevanje lokalne problematike celulita ali maščobnih oblog na TREBUHU, ZADNJICI, STEGNIH, BOKIH, KOLENIH IN ZGORNJIH DELIH ROK.

VIDNI REZULTATI so že po eni sami terapiji, saj zmanjšamo obseg za približno 2cm (in več) na tretiranem področju. Nadaljnji posegi še dodatno zmanjšajo obseg, učinki pa so dolgotrajni.

Po terapiji z kavitacijo je priporočljivo istočasno opraviti tudi limfno drenažo, s katero pospešimo izločanje odvečnih tekočin iz telesa.

Odvisno od posameznika se postopek kavitacije izvaja običajno 2 do 4 krat v razmaku 10 dni med dvema terapijama.

V času med dvema terapijama izvajamo limfno drenažo in po potrebi (pri ohlapni koži) tudi kompresivno mikrovibracijo.

Pri celulitu vključujemo v postopek izmenično še druge terapije.

TEHNOLOGIJA – KAKO DELUJE
Nizko frekvenčni ultrazvočni valovi usmerjeni na točno določeno globino v tkivu selektivno razbijejo maščobne celice v podkožju (razpad maščobnih celic). Okoliško tkivo ostane nedotaknjeno in nepoškodovano.

MAŠČOBA IZ RAZBITIH CELIC SE V OBLIKI TRIGLICERIDOV IZLIJE V MEDCELIČNO TEKOČINO.

PRESNOVA SPROŠČENIH MAŠČOB – trigliceridi se pod vplivom encimov razgradijo v GLICEROL in PROSTE MAŠČOBNE KISLINE.

Vodotopni GLICEROL prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, PROSTE MAŠČOBNE KISLINE pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane. Ostanki maščobnih celic se izloči skozi limfni sistem.

Endermologija

Z aparatom GREEN VAC nudimo uporabniku prijazno in enostavno metodo za terapijo sprememb v podkožju in nego kože. Edinstvena kombinacija pulzirajočega vakuuma in posebno oblikovanih aplikatorjev s tremi rotirajočimi kroglicami ustvari kožno gubo, kjer istočasno potekata masaža in raztezanje vezivnega tkiva. Dotok sveže krvi in kisika na prizadeta mesta se močno izboljša, hkrati pa poteka tudi limfna masaža, ki skozi limfni sistem odstrani nakopičene odpadne snovi. Vezivno tkivo postane ponovno elastično, koža pa gladka, čvrsta in napeta.. Širok nabor aplikatorjev omogoča terapijo na majhnih in velikih predelih, kot tudi na težko dostopnih delih.

Glavni indikatorji za uporabo aparata GREEN VAC – RDT:

 • edemotiozna faza celulita,
 • fibrozna faza celutita
 • brazgotinska faza celulita,
 • nega in zmanjšanje obraznih gub,
 • sveže brazgotine, keloidi in strije.

Fiziološki učinki, ki jih ta terapija povzroči, so:

 • kožna plast se loči od mišične,
 • poveča se krvna cirkulacija in limfni pretok,
 • eritem poveča kapilarni pretok,
 • izboljša se odpravljanje odpadnih snovi in tkivnih katabolitov

 

040 505 911